loading
FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of kom je ergens niet uit? Wij helpen je graag verder!

Scroll door onze veelgestelde vragen en kijk of jouw vraag hiertussen staat. Kom je liever met één van onze medewerkers in contact? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Monteur Onnect laadpaal aan de muur
Wat kost een laadpaal thuis?

De kosten voor een laadpaal thuis zijn voor iedereen anders. De aanschafprijs is vaak hetzelfde, maar de variabele kosten kunnen variëren. Voor een prijsopgave op maat kunt u contact opnemen met ons.

Kunnen anderen ook bij mijn laadpaal laden?

Dat ligt aan welke laadpaal je hebt gekozen. Bij de Onnect Plug & Charge kan iedereen zijn elektrische auto opladen zonder laadpas of een andere vorm van autorisatie. Bij de Onnect Home & Work moet er eerst een laadpas worden aangeboden voordat de laadsessie gestart kan worden. Het is afhankelijk van de laadpaal die je thuis hebt of anderen hier ook kunnen laden.

Moet ik de laadpaal zelf thuis installeren?

Nee, dit hoeft niet. Wij hebben installateurs die de laadpaal bij jou komen plaatsen, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Bij Onnect bieden wij jou alles aan van A tot Z.

Wat is de beste laadpaal voor mijn kantoor?

Dit is moeilijk te zeggen. Dit hangt onder andere af van de grote van het wagenpark en de laadbehoefte die er is. AC laadpalen zijn vooral geschikt voor kantoren waarbij mensen niet onderweg hoeven gedurende dag. DC laadoplossingen zijn geschikt voor bedrijven waar mensen constant onderweg zijn. Neem contact met ons om een inventarisatie te maken en te kijken welke laadoplossing geschikt is voor jouw bedrijf.

Wat zijn de voordelen van laadpalen voor bedrijven?

Laadpalen bij bedrijven hebben veel verschillende voordelen.

1. Elektrisch rijden wordt steeds meer de norm. Je werknemers en klanten rijden steeds vaker in een elektrische auto. Als bedrijf zijnde is het goed om deze mensen laadvoorzieningen te bieden.

2. Duurzaam imago Tegenwoordig kun je als bedrijf niet meer achterblijven in de energietransitie. Het bieden van laadvoorzieningen op jouw terrein draagt bij aan een duurzame wereld.

3. Laadpalen kunnen inkomsten opleveren Het hebben van een laadoplossing op jouw terrein kan zelfs inkomsten genereren. Je kunt laadtarieven instellen voor derde partijen.

Is de aanschaf van een laadpaal fiscaal aftrekbaar?

De aanschaf- of leasekosten van jouw laadpaal zijn fiscaal aftrekbaar voor jouw bv. Je kunt daarnaast ook in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Kan ik dynamisch laden bij mijn bedrijf?

Ja, dit kan zeker. De laadoplossingen van Kempower zijn geschikt voor Dynamic Load Balancing. Dit zorgt ervoor dat de elektriciteit dynamisch kan worden verdeeld, zodat er een optimale laadsessie ontstaat.

Biedt Onnect zowel hardware als software?

Ja, wij bieden zowel de hardware als de software. Wij hebben een goede propositie doordat wij het gehele pakket van A tot Z aanbieden. Koop je bij ons een laadpaal? Dan heb je uiteraard de mogelijkheid tot extra opties en een software pakket op maat.

Wat is het verschil tussen AC, DC en HPC laden?

Simpel gezegd is het grootste verschil dat je met AC laden jouw auto op normale snelheid laadt en met DC laden jouw auto snellaadt. AC staat voor Alternating Current (wisselstroom) en DC staat voor Direct Current (gelijkstroom). Met een AC laadpaal wordt er wisselstroom naar jouw auto gestuurd en vervolgens in de auto omgevormd tot gelijkstroom. Bij DC laden gebeurt deze omvorming al in de laadpaal zelf. Dit zorgt ervoor dat er direct gelijkstroom naar de batterij van de auto wordt gestuurd. Als een DC lader sneller kan laden dan 150 kw/h, dan mag deze ook een HPC lader worden genoemd.

Maakt het uit of ik een 1-fase of een 3-fase aansluiting heb?

Nee, dit maakt in eerste instantie niet uit. Het verschil is dat u met een 1-fase aansluiting waarschijnlijk een stuk minder snel kunt laden dan met een 3-fase aansluiting. Voor meer informatie over een laadpaal met een 1-fase aansluiting kun je gerust contact met ons opnemen.

Waarom is er gekozen voor Kempower als partner?

Wij willen onze klanten de beste kwaliteit laadpalen leveren. Door de samenwerking met Kempower wordt deze kwaliteit gewaarborgd. Het grote assortiment van Kempower biedt ons de mogelijkheid om al onze klanten een laadoplossing op maat te bieden. Daarnaast biedt Kempower één van de meest geavanceerde DC laadoplossingen op de huidige markt. Hiermee blijven wij innovatief en lopen we voor op onze concurrentie. Met trots mogen we dan ook zeggen dat wij het enige bedrijf in de Benelux zijn die laadoplossingen van Kempower leveren.

Ik zie op de website geen kosten staan, hoe ontvang ik deze informatie?

Er staan op de website geen kosten vermeld, omdat wij pakketten op maat leveren gebaseerd op jouw situatie, wensen en behoeften. Een prijsindicatie zonder rekening te houden met jouw situatie kan dan ook een vertekend beeld opleveren. Mocht je interesse hebben in onze laadoplossingen en willen weten welke kosten hierbij komen kijken? Neem dan gerust contact op met onze support!

Welke services biedt Onnect?

Wij bieden zowel de hardware als de software voor haar laadoplossingen. Zo kun je een laadpaal bij ons afnemen en vervolgens een software pakket aanschaffen bij onze partner, AVIA Volt. Hiermee geniet je van diverse voordelen. Ook zorgen wij dat de laadoplossing wordt geleverd en geïnstalleerd bij u op locatie en staan wij 24/7 klaar voor onverwachte problemen. Meer weten over onze services? Neem gerust contact op met onze support.

Kom langs

Kanaalstraat 335, 7547AT Enschede

Bel ons

+ 088 1344 070

Mail ons

sales@onnect.nl

Vraag of opmerking?
Schroom dan niet om contact op te nemen!