loading
Kempower C-Series

Modulaire en schaalbare snellaadkast voor laadoplossingen op maat

Of je nu bij een winkel, een bedrijf of voor een groot wagenpark veel laadvermogen nodig heeft; de Kempower Power Unit is modulair en schaalbaar en biedt daarmee onbeperkte laadoplossingen, nu en in de toekomst.

Een enkele kast biedt een vermogen van 50 kW tot 200 kW. Ben je op zoek naar een High Power Charging oplossing, dan kun je 2 of zelfs 3 kasten combineren, zodat het laadvermogen groeit tot 600 kW. Nog meer vermogen nodig? Zelfs dat is mogelijk met de Kempower Power Unit

Ideaal voor groeiende elektrische wagenparken

De Kempower Power Unit is geschikt voor bedrijven die graag nu al willen snelladen en in de toekomst hun elektrische wagenpark verder willen uitbreiden. In één Power Unit laadkast kunnen één tot vier Kempower powermodules worden geïnstalleerd, die elk 50 kW laadvermogen leveren. In totaal kunnen twaalf modules in één laadstroomeenheid worden geïnstalleerd. U kunt dus met één module starten en eenvoudig verder uitbreiden wanneer nodig.

Deze flexibele DC laadoplossing biedt bijna onbeperkte mogelijkheden en is ideaal voor groeiende elektrische wagenparken.

Kempower S-serie en C-serie

De Kempower Power Unit is enkel te gebruiken in combinatie met de Kempower Satellite.

De Kempower Power Unit verdeelt haar laadstroom over de power units van de Kempower Satellite. De Kempower Satellite is een satelliet-laadpaal met dynamische stroomverdeling.

Het Kempower Satellite laadsysteem is een snellaadsysteem voor alle soorten elektrische voertuigen en voor grote en wijdverbreide wagenparken. Bij behoefte aan gelijktijdig, frequent en dynamisch snelladen zijn de satelliet-laadpalen van de Kempower Satellite uitermate geschikt. Elke gebruiker kan zijn individuele laadperiode, type connector en betaalmethode kiezen, indien nodig.

Voordelen van de Kempower Power Unit

1. Snellaadkast geschikt voor de meest voorkomende laadaansluitingen

De Kempower Power Unit snellaadkast kan worden gebruikt bij de meest voorkomende laadaansluitingen. Hierdoor zijn deze snellaadpalen geschikt voor ieder voertuig.

2. Modulair en schaalbaar

De Kempower Power Unit voldoet nu en in de toekomst aan jouw behoeften. Er kan met één module worden gestart en u kunt verder uitbreiden als jouw elektrische wagenpark verder groeit

3. Meerdere voertuigen tegelijk laden

Er kunnen tot wel acht Kempower Satellite laadpalen worden gekoppeld aan de Power Unit. Dit betekent dat er acht auto's tegelijk kunnen worden opgeladen.

4. Dynamische verdeling voor optimaal laden

De combinatie van de Kempower Satellite en Power Unit is uniek doordat het laadvermogen dynamisch wordt verdeeld met 16 vermogensmodules van 25kW. Het systeem bewaakt continu het laadvermogen van de voertuigen die staan te laden. Wanneer de laadcapaciteit van een voertuig afneemt, omdat de batterij bijna vol is, wijst het systeem dit ‘overschot’ automatisch toe aan voertuigen die op dat moment extra laadvermogen nodig hebben.

5. Geschikt voor binnen en buiten gebruik

Het weerbestendige kastframe en de speciale coating van de elektronica zorgen ervoor dat de Kempower Power Unit zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. De laadkast is getest onder zware weersomstandigheden en kan tegen regen, sneeuw, vuil en stof.

6. High Power Charging

De Kempower Power Unit, gecombineerd met Satellite laadpalen zijn geschikt voor High Power Charging (HPC). HPC-laders leveren met 150 kW laadvermogen al +/- 100 km extra bereik in slechts enkele minuten.

FAQ
Veelgestelde vragen
Welke services biedt Onnect?

Onnect biedt zowel de hardware als de software van haar laadoplossingen. Zo kun je een laadpaal bij ons afnemen en vervolgens een software pakket aanschaffen bij onze partner, AVIA Volt. Hiermee geniet je van diverse voordelen. Ook zorgen wij dat de laadoplossing wordt geleverd en geïnstalleerd bij u op locatie en staan wij 24/7 klaar voor onverwachte problemen. Meer weten over onze services? Neem gerust contact op met onze support.

Waarom moet ik de Kempower Power Unit in combinatie met de Kempower Satellite gebruiken?

De Kempower Satellite moet altijd worden gekoppeld aan de Power Unit. Dit komt doordat de Satellite haar laadstroom uit een Kempower Power Unit haalt. De Kempower Power Unit is een modulaire en schaalbare snellaadkast. Deze slaat het stroom op en verdeeld ze over de satteliet-laadpalen (Satellite)

Wat maakt de combinatie van de Kempower Satellite met de Power Unit zo uniek?

De combinatie van de Kempower Satellite en de Power Unit is uniek doordat het laadvermogen dynamisch wordt verdeeld met 16 vermogensmodules van 25kW. De laadoplossing sluit hierdoor beter aan op de vermogensbehoefte van de voertuigen die aan het laden zijn. Hierdoor worden alle auto’s zo optimaal mogelijk geladen en komt er geen auto onnodig stroom te kort.

Ik heb niet genoeg ruimte om een hele kast te installeren op mijn terrein, wat is dan de beste oplossing?

Dit is geen probleem. De meest voor de hand liggende oplossing is om dan een Kempower Charging Station aan te schaffen. De Kempower Charging station is een kast met laadpalen vast aan de kast. Hierdoor hoef je minder ruimte in te leveren dan bij de keuze voor een Kempower Power Unit en Satellite combinatie.

Wat is het verschil tussen de Kempower Power Unit en het Charging Station?

De Kempower Power Unit moet worden gebruikt in combinatie met de Satellite. Bij het Kempower Charing Station is dit al samengevoegd. Bij de aanschaf van een Kempower Charing Station hoef je dus geen Satellite aan te schaffen. Ook is het Kempower Charging Station compacter dan de Power Unit en kun je met het Charging Station kiezen voor statisch of dynamisch laden. Het nadeel van het Kempower Charging Station ten opzichte van de power unit is dat het Charging Station minder laadvermogen heeft.