loading
Vind de juiste laadpaal voor thuis

De beste laadpaal voor thuis vinden kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten laadpalen. Het kan aantrekkelijk zijn om een eigen laadpaal aan te schaffen voor thuis, als je een eigen parkeergelegenheid hebt. Het is thuis vaak een stuk goedkoper om je auto op te laden dan bij een openbare laadplek, bovendien heb je ook altijd een laadplek aan huis. Het is lastig om de juiste laadpaal te vinden voor thuis, want er zijn er zoveel. Wij geven je graag wat meer informatie over de verschillende laadoplossingen voor thuis en helpen jou met het maken van de juiste keuze.

Is een 1-fase of 3-fasen laadpaal het beste voor thuis

Dat is afhankelijk van jouw situatie thuis. Het grote verschil tussen een 1-fase en een 3-fasen laadpaal is dat een 3-fasen laadpaal in theorie drie keer zo snel kan laden. Je meterkast en auto moeten hiervoor wel 3-fasen ondersteunen. Mocht jouw auto wel geschikt zijn voor een 3-fasen aansluiting, maar de meterkast nog niet, dan kan je vaak tegen beperkte kosten een 3-fasen aansluiting laten aanleggen. Jouw periodieke energiekosten zullen wel iets hoger uitvallen. De laadpalen van Onnect worden geleverd voor 1-fase en 3-fasen aansluitingen.

Type aansluiting voor thuis

Beste laadpaal voor thuisDe type 1 en type 2 aansluitingen komen hedendaags het meest voor. De type 1 aansluiting staat ook wel bekend als de Yazaki stekker. De type 2 aansluiting wordt ook wel de Mennekes stekker genoemd. De type 1 aansluiting wordt veel gebruikt door Franse en Aziatische automerken, terwijl de type 2 aansluiting de meest gangbare aansluiting is en door heel Europa wordt gebruikt. Het is belangrijk om te weten welke aansluiting jouw auto heeft, voordat je op zoek kan gaan naar de juiste laadpaal.

Dynamic load balancing

Een laadpaal met dynamic load balancing houdt precies bij hoeveel stroom er verbruikt wordt in je huis en schakelt het laadvermogen van de laadpaal meteen terug als de stoppen er doorheen dreigen te slaan. Bij een 3-fasen aansluiting is de kans kleiner dat de stoppen erdoorheen dreigen te slaan. Met een 1-fase aansluiting wordt er wel sterk aangeraden om een laadpaal aan te schaffen met dynamic load balancing. Je kunt natuurlijk ook altijd de 1-fase aansluiting vervangen door een 3-fase aansluiting.  

Laadpalen en zonnepanelen thuis

Je elektrische auto opladen met behulp van zonnepanelen kan erg voordelig zijn. Meer dan 1.5 miljoen huishoudens hebben op dit moment al zonnepanelen op hun dak en dit worden er steeds meer. Met zonnepanelen kun je honderden euro’s per maand besparen op je elektriciteitskosten. Op de lange termijn wordt het alleen maar voordeliger om zonnepanelen op je dak te hebben liggen.  Het is dus zeker interessant om een laadpaal voor thuis te overwegen die gecombineerd wordt met zonnepanelen.

Heb je advies nodig over welke laadpaal je aan moet schaffen? Wij denken graag geheel vrijblijvend met je mee om te kijken welke laadoplossing het beste aansluit bij jouw behoeftes. Je kunt ons bereiken via 088 13 440 70 of via sales@onnect.nl. Of bekijk zelf ons aanbod laadpalen voor thuis

Reactie schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *