loading

Welke automerken brengen dit jaar elektrische auto’s op de markt? 2022 lijkt het jaar te worden waarin de grote automerken nog meer elektrische auto’s gaan produceren en op de markt gaan brengen. Welke automerken dit zullen doen en welke modellen er op de markt komen vertellen wij je graag. Helaas zorgt het wereldwijde chiptekort ervoor dat een aantal modellen op kleine schaal geproduceerd kunnen worden. Daar hebben we helaas ook dit jaar nog mee te maken, waardoor het niet helemaal zeker is of alle modellen ook daadwerkelijk verkrijgbaar zullen zijn.

Mercedes

Het grote Duitse automerk is bezig met het ontwikkelen van diverse concepten. Zo wordt onderzocht of ze de Mercedes G-klassen elektrisch kunnen laten rijden. Hiervoor zijn grote plannen en er is zelfs al een model ontworpen. De elektrische G-klasse zal zeer waarschijnlijk de Mercedes Benz EGQ gaan heten en heeft een erg futuristische uitstraling. Mercedes heeft bij de ontwikkeling vooral de focus gelegd op het vergroten van de actieradius en dit lijkt ze aardig te lukken. Het conceptmodel Mercedes Benz EQXX dat al gepresenteerd is, heeft een actieradius van maar liefst 1.000 km. Of deze ook al in 2022 verwacht kan worden is helaas nog niet duidelijk.

BMW

Waar veel automerken nieuwe designs ontwerpen voor de elektrische varianten van hun merk, doet BMW dat anders. BMW maakt vooral van de bestaande auto’s een elektrische versie. Zo hebben ze bijvoorbeeld de BMW iX5 en de BMW i4 afgelopen jaar op de markt gebracht. 

Dit zijn afgeleiden van de BMW X5 en de BMW 4-serie. Op dit moment is BMW bezig met het ontwikkelen van de elektrische varianten van de 3- en 7-serie, de i3 en de i7. Van de BMW i3 en i7 kunnen we vrijwel zeker zeggen dat ze dit jaar nog op de markt worden gebracht.

Audi

Audi staat bekend om haar eerste elektrische auto, de Audi e-tron. Afgelopen jaar zijn hier verschillende varianten van op de markt gebracht. De meest bekende varianten zijn de Audi e-tron GT en de Audi Q4 e-tron. In 2022 legt Audi de focus op het ontwikkelen van de Q6 e-tron. Dit is een grotere en geavanceerdere auto dan de Q4 e-tron. Vanaf 2023 gaat Audi voor de Q6 e-tron in samenwerking met Porsche gebruikmaken van het Premium Platform Electric (PPE). Er zal dan hoogstwaarschijnlijk ook een elektrische Porsche Macan op de markt komen die van hetzelfde systeem gebruik maakt.

Volvo

Volvo positioneert zichzelf tegenwoordig als erg duurzaam. Zo is het Zweedse merk gestopt met het produceren van dieselauto’s en worden er alleen nog maar benzine, hybride en volledig elektrische auto’s geproduceerd. Het meest bekende elektrische model van Volvo is de XC40 Recharge. Dit is de kleine SUV van Volvo en al enige tijd op de markt. Volvo heeft bekend gemaakt dat ze over een aantal jaar, het liefst voor 2024, alleen nog maar volledig elektrische auto’s willen produceren.

De Volvo XC90 is voor Volvo een belangrijk model en daarom is Volvo bezig met het creëren van een nieuw concept voor een volledige elektrische XC90. Er zijn helaas nog geen beelden vrijgegeven. Alle XC90’s die op dit moment geproduceerd worden zijn al uitgerust met een hybride systeem.

Volkswagen

Als je Volkswagen en elektrische auto samen hoort, dan denk je meteen aan de ID. modellen van het merk. Dat is ook logisch, want dit is de meest bekende elektrische lijn van de autofabrikant. Volkswagen is druk bezig met het uitbreiden van haar ID. lijn met o.a. de ID. Buzz. Deze uitvoering is gebaseerd op het iconische retrobusje van Volkswagen en zal naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar eindelijk op de markt komen.

Volkswagen brengt ook de VW Multivan T7 in 2022 op de markt. Het is een plug-in hybride en dus nog niet 100% elektrisch, maar het is in ieder geval al een hele sprong voorwaarts. De bus heeft een volledig redesign gekregen. Dit geldt voor het exterieur, maar zeker ook voor het interieur. De bus heeft zeven zitplaatsen, is voorwiel aangedreven en is voorzien van een DSG-6 versnellingsbak.

Op zoek naar een stadsauto, cross-over, SUV of busje? Voor 2022 heeft vrijwel elk merk één of meerdere elektrische auto’s op de planning staan en komen er meer nieuwe merken bij, dus wat je wensen ook zijn, je hebt keuze genoeg.

Reactie schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *