loading
Kempower C-station twee

Onnect High Power Charging in het kort

Onnect High Power Charging (HPC) biedt je de mogelijkheid elk elektrisch voertuig razendsnel op te laden.

De voordelen van Onnect High Power Charging (HPC)

1. Geschikt voor het snelladen van grote elektrische voertuigen

Een van de nadelen van grotere elektrische bestelbussen en vrachtwagens is de langere oplaadtijd. Met Onnect High Power Charging is dit probleem opgelost. Met een vermogen tot wel 600 kW kunnen zelfs grotere elektrische voertuigen in een paar minuten opgeladen worden, zodat de chauffeur na een korte pauze weer de weg op kan.

2. Extra bereik in een paar minuten

Door de ‘High Power’ is een paar minuten aan de lader voldoende om weer +/- 200 km te kunnen rijden.

3. Modulair en schaalbaar

Staat u nog aan het begin van het verduurzamen van uw wagenpark en verwacht u pas in de toekomst meer laadvermogen nodig te hebben? U kunt met één module starten en deze verder uitbreiden wanneer nodig. Zo kunt u het laadvermogen gefaseerd uitbreiden van 50 kW tot 600 kW en meer.

4. Meerdere voertuigen snel en dynamisch laden

Ook als er meerdere modules aan elkaar gekoppeld zijn, bewaakt het systeem continu het laadvermogen van alle voertuigen die staan te laden. Wanneer de laadcapaciteit van een voertuig afneemt, omdat de batterij bijna vol is, wijst het systeem dit ‘overschot’ automatisch toe aan voertuigen die op dat moment extra laadvermogen nodig hebben.

Kempower C-station Onnect

Hoe kan ik HPC laden?

Het Onnect High Power Charging laadsysteem bestaat uit een Kempower C-Station snellaadkast en wordt afhankelijk van het benodigde laadvermogen aangevuld met 1 tot 8 Kempower S-Series laadsystemen.

Meer informatie over het verschil tussen AC, DC en HPC laden, vindt u hier.

FAQ
Veelgestelde vragen
Waarom wil ik HPC laden in plaats van DC laden?

Met HPC laden is uw voertuig na een paar minuten laden alweer vol genoeg om +/- 200 km te rijden. Met normaal DC laden kan dit vaak wat langer duren.

Welke laadoplossingen van Kempower kunnen HPC laden?

Kempower biedt vier verschillende soorten DC laadoplossingen. Drie hiervan zijn geschikt voor HPC laden. De Kempower S-series, C-series en C-station hebben genoeg power om HPC te kunnen laden. De T-series heeft hier niet genoeg power voor en kan dus alleen DC laden.

Kan ik met HPC laden ook dynamisch snelladen?

Ja, dit kan zeker! De laadpalen van Kempower bieden de optie om dynamisch te kunnen laden. Dit betekent dat het stroom optimaal verdeeld wordt over de voertuigen, zodat elk voertuig optimaal kan laden.